دانلود فیلم آموزش کد MCNP سطح پیشرفته

  • صفحه اول
  • دانلود فیلم آموزش کد MCNP سطح پیشرفته
image

دراین ویدئو آموزشی از آکادمی پرتویار آموزشهای مربوط به درس مونت کارلو در اختیار شما کاربران قرار گرفته شده است که توسط استاد رسول شامحمدی ضبط شده است.

معرفی دوره

در دوره پیشرفته مباحثی تکمیلی در مورد آموزش کد مونت کارلو MCNP خدمت دانشجویان توضیح داده می شود. این آموزش در ادامه آموزش مقدماتی کد مونت کارلو MCNP  است .

سرفصل های آموزش های پیشرفته MCNP

فایل ورودی MCNP شامل 3 بخش کارت سلول، کارت سطوح و کارت داده می شود. در این قسمت مفاهیمی که در هر یک از بخش های این ورودی هست و در دوره پیشرفته MCNP مطالب کاملتری در باره آنها توضیح داده می شود، بیان می گردد.

کلیات

1) معرفی ابزارهای کار با MCNP - ادیتور حرفه ای برای کار با MCNP و تنظیمات MCNP

 در این جلسه ابزارهایی که برای کار کردن با MCNP مورد نظر است معرفی میگردد همچنین دستوراتی درباره نحوه کار با MCNP و تنظمیات  آن نیز معرفی می شود. 

در ادامه به معرفی ادیتور حرفه ای برای کار با MCNP پرداخته می شود. این ادیتور به کاربر کمک میکند که استفاده از برنامه های MCNP را با دقت بیشتری ران کند. استفاده از این ادیتور همچنین امکان این را فراهم می آورد که از بسیاری از خطاهای رایج که هنگام نوشتن برنامه در Notepad++ و یا textpad است، جلوگیری شود. 

نحوه تنظیم سطح مقطع نیز آموزش داده می شود. 

در ادامه بحث به آموزش دستورات ابتدایی کار با batch فایل پرداخته می شود.

یک نمونه برنامه مخصوص ران MCNP که با استفاده از آن می توان خروجی هایی داینامیک  با استفاده از فایل ورودی تولید کرد، توضیح و نوشته می شود. 
همچنین نحوه استفاده از فضای Cloude در گیت هاب برای توسعه برنامه گروهی نیز آموزش داده می شود. 

 تصویری از ادیتور حرفه ای مخصوص MCNP

 

بخش کارت سلول

اولین قسمت از برنامه کارت سلول است. در دوره پیشرفته آموزش MCNP مطالب زیر در باره MCNP توضیح داده می شود.

2) ساختار تکرار شونده کارت های Fill و u

یکی از مواردی که از اهمیت زیادی برخوردار است نحوه تعریف کارت سلول در هندسه های تکرار شونده است. این ساختار در مطالعات راکتور و همچنین در مطالعات نانومواد مورد استفاده قرار میگیرد. در جلسه اول از آموزش پیشرفته MCNP موارد زیر مورد آموزش قرار میگرد. 

1) نحوه تعریف هندسه های تکرار شونده در حالت کلی

2) نحوه تعریف هندسه های تکرار شونده به صورت انتخابی، در این حالت در بخشی از اندیس ها یونیورس قرار میگیرد

3) نحوه تعریف تالی در ساختار تکرار شونده

4) نحوه تعریف چشمه در ساختار تکرار شونده

5) مشاهده هندسه های تکرار شونده به صورت سه بعدی در ویژوال ادیتور

 3)ساختار تکرار شونده با کارت انتقال

در این جلسه ابتدا نحوه کپی کردن سلول با استفاده از کارت LIKE آموزش داده می شود. در ادامه آموزش داده می شود که چگونه در هندسه ایجاد شده با استفاده از کارت LIKE تغییراتی مثل ماده،چگالی داده شود. از آنجایی که در این روش همیشه یکی از پارامترهای مهم بدست آوردن کارت انتقال است، یک برنامه مطلب نوشته می شود که با استفاده آن بتوانیم بردار انتقال یا دوران یا ترکیبی از این دو را به درستی ایجاد کنیم. این برنامه با گرفتن بردار انتقال و همچنین زاویه های چرخش، کارت انتقال را ایجاد می کند.

سپس با استفاده از برنامه ایجاد شده کارت های انتقال متفاوتی ایجاد می کنیم و هندسه را بوجود می آوریم.

در ادامه بحث به معرفی کارت های تعیین حجم و موارد خطا و تالی ها در این نوع هندسه ها و خطاهایی که در تالی ها هنگام کار با این نوع سلول ها رخ می دهد، می پردازیم

موضوع دیگری که به آموزش آن میپردازیم این است که چگونه میتوانیم در یک فانتوم MIRD تومور مورد نظر خود را ایجاد کنیم یا اینکه اندام مورد نظر در فانتوم ایجاد کنیم. 

 بخش کارت سطوح

دومین بخش از برنامه MCNP قسمت کارت سطح است. در کارت سطوح نحوه تعریف سطوح توضیح داده می شود. در دوره پیشرفته مطالب تکمیلی درباره کارت سطوح توضیح داده می شود. این مطالب عبارتند از :

4) انتقال سطوح -سطوح انکاسی و کارت area

در جلسه چهارم از آموزش پیشرفته مباحث mcnp به سراغ نحوه انتقال سطوح در کد مونت کارلو MCNP می پردازیم. سپس با استفاده از نرم افزار MCNP visual Editor هندسه را مشاهده می کنیم. و نحوه چرخش هندسه نشان می دهیم. 

در مبحثی دیگر از این جلسه به سراغ سطوح انعکاسی می رویم. در این بحث به صورت کامل توضیح می دهیم که یک سطح انعکاسی چگونه عمل می کند. این کار را با استفاده از رسم مسیر ذرات در mcnp دنبال می کنیم. 

سومین مبحثی که در این جلسه شرح داده می شود سطوح ماکروبادی  و مشکلاتی که در مسیر تعریف کارت area در سطوح ماکروبادی است توضیح داده می شود. به صورت دقیق توضیح داده می شود که وقتی یک سطح ماکروبادی تعریف می شود چه مشکلاتی در سر راه تعریف هندسه و  خروجی تالی ها قرار دارد و چگونه با تعریف درست کارت area می توانیم بر این مشکل غلبه کنیم.

 بخش کارت داده

4)مش تالی

در جلسه پنجم به معرفی مش تالی می پردازیم.

ابتدا به معرفی مش تالی در کد مونت کارلو MCNP می پردازیم. در ادامه انواع مش تالی از نظر شبکه بندی اعم از مش تالی کارتزین، مش بندی استوانه ای و مش بندی کروی را توضیح می دهیم. 

سپس به سراغ مش تالی شماره اول می پردازیم. این مش تالی کارت های مختلفی دارد که به صورت جز به جز در مورد هر کدام از مش تالی ها صحبت می کنیم. 

مش تالی شما 2 و 3 نیز توضیح می دهیم.

در ادامه توضیح می دهیم که چگونه می توانیم روی مش بندی ها کارت انتقال اعمال کنیم و مش تالی را به محل مورد نظر انتقال دهیم.

مفهوم کره DXTRAN را در مش تالی شماره 4 توضیح می دهیم. 

نحوه رسم هندسه مش تالی و استفاده از برنامه GRIDCONV برای تبدیل خروجی مش تالی نیز مورد بررسی قرار می دهیم.

 5) کارت فیزیک

 6) تالی رادیوگرافی

7) کاهش واریانس

 8) محاسبه نرخ برهمکنش ها با MCNP

9) رسم انواع نمودار با نرم افزار Reflection

10) استخراج اطلاعات از MCNP و انتقال به Origin برای رسم نمودار  و Matlab

 

رسول شامحمدی

مدیر آکادمی پرتویار


پیوست ها: 5
810,000 تومان